FAQ

Veelgestelde vragen

Wanneer wordt mijn pakket bezorgd?
Alle bestellingen die voor 16:00 worden gedaan, gaan meestal dezelfde dag nog mee met PostNL. In de meeste gevallen zal jouw bestelling de volgende dag al worden bezorgd. Afhankelijk van het land van aankomst is de levertijd langer. PostNL maakt in landen buiten Nederland gebruik van lokale bezorgdiensten. Zodra jouw bestelling is verwerkt ontvang je een track&trace code waarmee je jouw bestelling kunt volgen.

Hoe is mijn bestelling verpakt?
Wij verzenden jouw bestelling in verzendzakken gemaakt van 100% gerecycled plastic. Hierdoor heb je geen grote doos in huis na aflevering. De zakken graag achterlaten in een PMD-zak/bak zodat ze opnieuw gerecycled kunnen worden.

Van welk materiaal zijn de speelkleden gemaakt?
Zowel de buiten als de binnenzijde is gemaakt van polyester. Polyester is kreukvrij, snel droog, kan makkelijk worden schoongemaakt en hoeft niet heet te worden gewassen. Het is anti allergeen en bacteriën kunnen er daarom niet in vermenigvuldigen. De polyester binnenvulling is dezelfde stof als wordt gebruikt voor het vullen van knuffels en kussens en is veilig voor kinderen.

Hoe zacht zijn de speelkleden?
De speelkleden zijn gewatteerd zodat ze lekker zacht zijn om op te spelen. Ze blijven echter stevig genoeg om met autootjes overheen te rijden en met ballen overheen te rollen en zijn daarom met 15-20mm dikte niet zo dik als bijvoorbeeld een boxkleed. Hierdoor zijn ze ook heel veel beter schoon te maken. Wanneer je kindje net begint met rollen kan het fijn zijn er tijdelijk even iets extra’s onder te leggen, dit is meestal niet nodig maar zal afhankelijk zijn van je ondervloer.

Welke maat speelkleden worden er verkocht?
Wij verkopen grote speelkleden van 150x200cm en ronde speelkleden met een diameter van circa 140cm. De speelkleden zijn gemakkelijk op te vouwen en weer op te bergen. Ook zijn ze goed mee te nemen naar visite in de bijbehorende tas. Doordat ze in een tas worden geleverd zijn ze ook leuk om cadeau te geven.

Hoe werkt de anti-slip?
Aan de onderkant van de speelkleden zitten blaadjes van antislip-materiaal. Dit zorgt ervoor dat de speelkleden niet schuiven als er over wordt gekropen of op wordt gespeeld. Het zorgt er ook voor dat ze mooi plat blijven liggen op de vloer. De kleden zijn wel makkelijk te verplaatsen en kleven niet aan de grond. Onze speelkleden zijn geschikt bevonden voor alle vloeren met vloerverwarming, zelfs houten vloeren.

Wat moet ik doen als er een stiksel loslaat?
Ieder speelkleed wordt zeer nauwkeurig in elkaar gestikt door middel van een quiltmachine. Deze naait de anti-slip onderzijde nauwkeurig aan de toplaag vast met daartussen de vulling. Dit proces is opperst nauwkeurig en de foutmarge is nagenoeg nihil. Toch kan het zijn dat er bij het gebruik een keer een stiksel loslaat of losser zit. Een speelkleed van 150x200cm bevat ongeveer 46.000 stiksels. Je kunt je voorstellen dat er dan een keer een steekje los kan laten, dat hoort onder het normaal gebruik. Het is in dat geval belangrijk deze even vast te zetten voordat het speelkleed verder wordt gebruikt zodat deze niet verder los kan laten.

Hoe kan ik het speelkleed het beste schoonmaken?
Vuil
: Het meeste vuil schud je er gemakkelijk af en daarnaast kun je hem ook goed stofzuigen. Zet een mondstuk op de stofzuigermond en verwijder alle pluisjes of vuiltjes. Een (automatische) stofzuiger heeft geen probleem om zich over het speelkleed heen te bewegen.
Vlekken: Vlekken poets je vrij gemakkelijk weg met een nat doekje of eventueel een sopje. Daarnaast zullen er bij het drogen geen kringen ontstaan omdat het materiaal snel droogt. De kleuren en het materiaal zijn zeer sterk waardoor hij goed gewassen kan worden.
Wasmachine: De speelkleden kunnen worden gewassen in de wasmachine. Omdat hij qua maat niet zo efficient rolt in de wasmachine raden wij aan om dit alleen te doen als het nodig is. Let op dat je wasmachine groot genoeg is, hij kan in dat geval gewassen worden op 30 graden. Gebruik geen wasverwachter. Voor optimaal resultaat kun je het speelkleed naar de stomerij brengen.