Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Door welk postbedrijf wordt mijn pakket bezorgd, en wanneer?
Alle bestellingen die voor 16:00 worden gedaan, gaan dezelfde dag nog mee met PostNL. Doorgaans zal jouw bestelling in Nederland en België de volgende dag al worden bezorgd. Afhankelijk van het land van aankomst is de levertijd enkele dagen langer.

PostNL maakt in landen buiten Nederland soms gebruik van lokale bezorgdiensten zoals Bpost. Zodra jouw bestelling is verwerkt ontvang je een track&trace code waarmee je jouw bestelling kunt volgen.

Hoe is mijn bestelling verpakt?
Wij verzenden jouw bestelling in verzendzakken gemaakt van 100% recyclebaar plastic. Hierdoor heb je geen grote doos in huis na aflevering. De zakken graag achterlaten in een PMD-zak/bak. Wij staan altijd open voor nog duurzamere oplossingen. Heb je een idee? Deel het met ons!

Van welk materiaal zijn de speelkleden gemaakt?
Zowel de buiten als de binnenzijde is gemaakt van schoon polyester. Polyester is kreukvrij, kan makkelijk worden schoongemaakt, hoeft niet heet te worden gewassen en kan nagenoeg volledig worden gerecycled. De polyester binnenvulling is dezelfde stof als wordt gebruikt voor het vullen van knuffels en kussens en is veilig voor kinderen.

Hoe zacht zijn de speelkleden?
De speelkleden zijn gewatteerd zodat ze lekker zacht zijn om op te spelen. Ze blijven echter stevig genoeg om met autootjes overheen te rijden en met ballen overheen te rollen en zijn daarom met 15-20mm dikte niet zo dik als bijvoorbeeld een boxkleed. Hierdoor zijn ze ook heel veel beter schoon te maken. Wanneer je kindje net begint met rollen kan het fijn zijn er tijdelijk even iets extra’s onder te leggen, dit is meestal niet nodig maar zal afhankelijk zijn van je ondervloer. De nieuwe collectie van oktober 2019 is net iets dikker dan de vorige edities.

Verkopen jullie ook kleinere speelkleden?
Wij verkopen alleen grote speelkleden van 150x200cm en ronde speelkleden met een diameter van 150cm. Dat ze zo groot zijn vinden wij namelijk juist ontzettend gaaf en nodig om genoeg plek te hebben samen. De ronde speelkleden zijn ook heel leuk om onder een kast of bank vandaan te laten komen waardoor ze iets minder ruimte innemen.

Hoe werkt de anti-slip?
Aan de onderkant van de speelkleden zitten bloemen van antislip-materiaal. Dit zorgt ervoor dat de speelkleden niet schuiven als er over wordt gekropen of op wordt gespeeld. Het zorgt er ook voor dat ze mooi plat blijven liggen op de vloer. De kleden zijn wel makkelijk te verplaatsen en kleven niet aan de grond. Onze speelkleden zijn geschikt bevonden voor alle vloeren met vloerverwarming, zelfs houten vloeren.

Klopt het dat de omlijning niet overal exact hetzelfde is?
De omlijning van het kleed (het zwarte, witte en het beige deel) wordt op een speelse wijze gedrukt en loopt daarom niet volledig gelijk met het stiksel. Kleine afwijkingen zijn normaal, het stiksel om het kleed heen wordt namelijk volledig met de hand vastgezet.

Welke varianten zijn er?
Er zijn 6 original varianten: het hert, de giraffe, de vos, de beer, de olifant en het konijn.
Daarnaast zijn er de Limited Editions. Deze zitten tijdelijk in het assortiment. Begin 2020 komen er wederom 6 nieuwe prints in het assortiment.

Hoe kan ik het kleed het beste schoonmaken?
De speelkleden zijn het beste schoon te maken met een sopje. Vlekken poets je dan gemakkelijk weg. Daarnaast zullen er geen kringen ontstaan omdat het materiaal snel droogt. De kleuren en het materiaal zijn zeer sterk waardoor hij goed gewassen kan worden. Omdat hij qua maat minder goed rolt in de wasmachine  en er daardoor druk op de stiksels kan komen te staan, raden wij aan om dit alleen te doen als het echt nodig is. Hij kan in dat geval gewassen worden op 30 graden. De stomerij is uiteraard ook een mogelijkheid.